2015. máj. 29.



Sokszor talán azért nem érünk el sikereket, mert nem tudjuk hogyan is cselekedjünk. Nem tudjuk melyik irány a helyes. Nem tudjuk, hogy a vágyaink közül melyiket részesítsük előnybe.... és nem tudjuk.... és nem tudjuk.... és őrlődünk és bizonytalankodunk.... és bizony sokszor válasz nélkül maradunk, vagy nem jó tanácsot kapunk.

Vajon miért vagyunk ennyire tanácstalanok? Miért olyan nehéz a célokat megfogalmazni? Miért... és miért... és miért... a kérdéseink sora végtelen.
Pedig a válasz  és a megoldás megtalálásához, csak egyetlen dolog hiányzik. A sikeres példakép. Akivel azonosulni tudunk, akit elfogadunk...  akiben hiszünk.

A mai tudomány és a spiritualitás azt tanítja:
Ha az ember azonosítja magát egy sikeres képmással, példaképpel, ez segíthet neki legyőzni azt a szokását, hogy kételkedjék önmagában, hogy elfogadja a vereséget, ami a sokéves hatás eredményeként épült be a személyiségébe. Sokan vannak akik egy sportolót, színészt, tudóst... választottak példaképnek, és példaképük nyomdokain járva, sikeresek és eredményesek lettek.
Napoleon Hill ezt és az ehhez hasonló megoldásokat, Mesterelme csoportnak nevezi.

Egy másik, hasonlóan sikeres technika világod megváltoztatására, hogy olyan képmással
azonosulsz, amely helyes döntésre ösztönöz. Ez lehet egy szlogen, egy kép vagy bármilyen szimbólum, amelynek jelentése van számodra.

Fiatal lány koromban a No.1 nekem, Gregory Peck volt. Úgy is mint álmaim férfi ideálja, úgy is mint a szerepeiből megismert karakter. Minden szerepében láttam benne az intelligenciát, a vonzerőt, a nyugalmat, a bátorságot, a vagányságot, az emberséget, a lovagiasságot  ... És én mindig is ilyen akartam lenni, mint ő, de természetesen női változatban.
A szobám fala tele volt a képeivel. Ha valamilyen gondom volt, csak arra a képre kellett ránéznem, amelyik egy olyan filmből származott, ahol kb. ő is hasonló helyzetben volt mint én.
A No.2 pedig Yves Montand volt. Szerettem a dalait, az előadásmódját, a belőle áradó férfiasságot.  A félelem bére c. film hatásának a következményeként, a kitartásra az eltökéltségre, nekem ő volt a példa. A felelőtlenség és az önfegyelem hiányának a komoly következményeire is ez a film hívta fel a figyelmemet.

A női csábítás praktikáit, a nőiesség erejének a hatását, két mintaképemtől  Gina Lolobrigida-tól és Sophia Loren-től lestem el. Persze ez a két név a mai fiataloknak már nem mond semmit. De a tőlük tanultak, a mai napig is "állják a sarat."
Személyiségem kialakulását nagyban befolyásolta ez a négy különleges ember.

Ennek a kis kitérőnek az volt a célja, hogy megmutassam mennyire fontos és meghatározó az ember életében a példakép, és egy ideális képmással való hasonulás.
Szinte hihetetlen de igaz, ha gondod van és a kép elé állsz, vagy előveszed és arra gondolsz: "Vajon mit mondana, ő most nekem?" vagy "Mit csinálna ő most az én helyemben?"
Nem hiszed el, de megkapod a választ.


  Az indiánok azt tanítják: "ha jó tanácsra van szükséged: elég ha magad elé képzelsz egy farkast, és megkérdezed, ő mit tenne a helyedbe?  Biztos lehetsz benne, hogy a farkas megsúgja neked a választ.
A farkas a segítséget kérő tudatának, képes megmutatni a láthatatlan teremtő erők felé vezető utat... "
Forrás: https://ezomix.blogspot.hu/2013/07/indian-jelkepek.html



A vallás azt tanítja, hogy kérdezd meg Istent, vagy Jézust, vagy valamelyik pártfogó szentet, ha válaszra és útmutatásra van szükséged. Sokan megkapják a választ, amikor Jézus képe előtt, vagy valamelyik szent felé fordulva állnak és kérdeznek.

Meg van ennek a dolognak a magyarázata, de nem szándékozom itt most ezt leírni. Ha érdekel, a Google rengeteg találatot fog kiadni a témával kapcsolatban. Minek ismételjem azt, amit már ezren leírtak előttem?
Itt most legyen elég annyi, hogy az általad kibocsájtott rezgések találják meg a választ, a megoldást, a hozzád közelálló képmással való hasonuláson keresztül.
Vallás esetében a válaszadó személyében való hit és bizalom által kibocsájtott rezgések azok, ami miatt a kérdező megkapja a választ.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése