2015. máj. 11.

A jó macska


Van egy híres kínai mondás:
"Nem számít, hogy fehér macska, fekete macska, vagy tarka macska, ha megtudja fogni az egeret, akkor az egy jó macska."

Ezt az idézetet már sok alkalommal, sokaknak elmondtam a tanácsadásaim során. Nagyon kevesen hiszik el nekem, hogy a sikeres élethez és a boldogsághoz nem feltétlenül szükséges ezer féle tanfolyamon részt venni.

A boldog sikeres élethez nem feltétlenül szükséges, hogy tökéletes, hiba nélküli személyiség legyen valaki..... az sem feltétel, hogy mindig és mindenhol tudatosan gondolkodjon.... nem kell mindent kőbe vésve leírni és mindenáron betartani...

Te sem hiszed el, hogy a fent említett dolgoknak nincs akkora jelentősége, mint amekkora lufit csináltak belőle? Pedig jó lenne ha hinnél nekem. Sokkal könnyebben és boldogabban élnél.

Gondolj mindig erre:
Nem számít, hogy milyen tudásod, személyiséged van, ha eléred a célodat, akkor Te egy "jó macska vagy"! És ez a lényeg!!

Sokan azt hiszik, akkor lesz belőlük jó "macska", ha minden létező tanfolyamra beíratkoznak.
A végén pedig csak panaszkodnak, hogy majdnem mindegyiken ugyanazt hallották!! És ez nem vicc! Sajnos.
Sokan nem győzik olvasni a sok, okosabbnál-okosabb elméletekkel teli könyveket. Aztán amikor meg kellene valósítani azt a rengeteg tanácsot, a többség rájön hogy nem sokat ér a szépen megfogalmazott "okosságokkal". Mert a való világ,valahogy mégsem a könyvben olvasottak alapján működik.

Az okos macska nem biztos, hogy jó macska.
Az életben semmi más nem állandó, csak a változás! -mondta Lao-ce kínai bölcs, évezredekkel ezelőtt.Tervezhetsz vasárnapra sielést, ha nincs hó.... hiába gondolkodsz tudatosan, ha egy szituban pont a ráérzésre, megérzésre lenne szükség... hiába prédikálod a szeretetet, ha a családoddal nem tudsz szeretetben élni... Ezekben az esetekben Te NEM egy jó "macska" vagy!

Érted már? Hogy jó "macska" legyél, ahhoz ismerned kell az embereket, ki kell várnod a megfelelő időt és készen kell állnod a cselekvésre. Mint ahogy a macska, amikor egerészik.



Foto: hazallat.hu és bloki.hu



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése